

Chromatographic Society Symposium at GSK Ware

Oligonucleotides: The Next Big Challenge for Analytical Science

27 and 28th October 2010

The Chromatographic Society reserves the right to modify this programme if necessary.

WEDNESDAY 27TH OCTOBER 2010

Day 1

Registration and exhibition set up:

8.45am -10.15am

Tea/Coffee & Morning Pastries served on arrival until lectures begin

Badging and registration of exhibitors and delegates

Exhibitors arrive and set up stands behind allocated table in Atrium exhibition rooms

10.15am CONFERENCE OPENS IN MAIN LECTURE THEATRE

Welcome from the Chromatographic Society and GSK fire and safety regulations

10:30am L1

Therapeutic oligonucleotides new	Mike Webb – GSK	40mins
medicines with new		
chromatographic challenges		

11:10am L2

Use of Orthogonal Analytical	Kathy Ackley	40mins
Methods for Analysis of Impurities	-Girindus	
in Oligonucleotides.		

11:50am L3

Development of UPLC methods	William van Dongen,	40mins
for characterisation of synthetic	-Proxylab [NL]	
oligonucleotide drugs		

12.30pm LUNCH AND EXHIBITION OPENS

Finger Buffet Chef's Choice served with Juice/Water

2:10pm RETURN TO LECTURE THEATRE FOR AFTERNOON SESSION

2.15pm L4

High Resolution Ion Exchange Separations of	Cook, Ken	40mins
a broad Spectrum of Oligonucleotides with	-Dionex	
Automated off-line desalting for MS.		

2:55pm L5

RNA Chromatography;	Mark J. Dickman	35mins
From Principles to Applications	-University of Sheffield, Sheffield UK	

3:30pm L6

Phosphorothioate oligomer ion pair	Paul Newstead, -GSK	30mins
chromatography – a case study		

4:00pm Afternoon Break Tea/Coffee – served with biscuits

4:20pm L7

Information on Thermo's Life	Thermofisher	30mins
Science Mass Spectrometry		
instruments		

4:50pm L8

'Analysis of synthetic	Tony Beck GSK	30mins
oligonucleotides by NMR		
Spectroscopy'		

Conference day 1 closes

6.30 pm - 8.30 pm

PUB STYLE QUIZ COMPETITION AT GSK CLUBHOUSE

Open to all attendees

Light refreshments supplied

Post 8.30pm Competitors disperse

Day 2

THURSDAY 28TH OCTOBER 2010

9.00am CONFERENCE OPENS IN MAIN LECTURE THEATRE

Welcome to day 2 of symposium, fire and safety explanations

9:05am L9

Characterisation of oligonucleotide	Vesela Encheva	30mins
mixtures using electrospray ionisation mass spectrometry (ESI MS)	-LGC, Middlesex, UK	

9.35are L10

Overview of radio labelling	George Okafo	35mins
strategies for synthetic therapeutic	- GSK Ware	
oligonucleotides		

10:10am L12

Analytical approaches	Bernhard Noll	40mins
for drug substance and	-Analytics CMC, Roche Kulmbach	
impurity	GmbH, Germany	
characterization in	-	
siRNA drug		
development		
1		

10:50am

Tea/Coffee served with biscuits - mid morning break

11:20am L13

Pulmonary delivery of Oligonucleotides; Analytical, formulation and regulatory	Nadim Akhtar & Andy Ray,	40mins
considerations in early development	-AZ	

GSK -SCINOVO PANEL DISCUSSIONS ON OLIGONUCLEOTIDES ANALYSIS

This panel led discussion will focus on the current problems of characterising oligonucleotide based putative drugs; everyone is strongly encouraged to participate

Expert Panel			
Dr Mike Webb – GSK	Dr Kathy Ackley- Girindus	Dr Bernhard Noll- Roche Kulmbach	Dr Ashley Sage -Agilent
GSK Facilitation: Drs George Okafo, David Elder and Mike Webb			

1:00pm

LUNCH AND EXHIBITION RE-OPENS

Finger Buffet Chefs Choice served with Juice/Water

2.00pm RETURN TO LECTURE THEATRE FOR AFTERNOON SESSION

PUB QUIZ competition results and prize giving

2:10pm L14

LCMS characterisation of a modified	Marco Smith,	30mins
oligonucleotide together with its synthetic	GSK	
impurities using a high resolution mass		
accuracy instrument		
2.40 1.15		

2:40pm L15

"Analytical Characterisation of	Ashley Sage	30mins
Therapeutic Synthetic Oligonucleotides	-Agilent	
and Associated Impurities by LC/MS"	Technologies	
	UK	

3:10pm L16

LCMS Analysis of Phosphoramidites	Matt Waldheim	30mins
	-Agilent	
	Technologies,	
	Inc.	

3:40pm L17

Approaches to the Quantitative Bioanalysis of Oligonucleotides in Plasma".	Martyn Hemsley -Covance	30mins
4:10pm L18		
Title to be supplied	Samantha Caine (rep) Sigma Aldrich	10mins
4:40pm L19		

Draft title: Quantitative work on	Matthew Barfield	20mins
oligonucleotides.	-GSK	

5.00 Afternoon Break Tea/Coffee – served with cake

5pm **Conference closes**

The Chromatographic Society would like to thank all the lecturers, exhibitors, supporters, sponsors and particularly GSK: Scinovo for helping to make this symposium successful.

REGISTERING FOR THE SYMPOSIUM

Please register using the WEB links below to ensure you are logged in, kept informed and charged appropriately for the category of your choice.

If you are a GSK employee you may attend for free but it is still important to register so that we can record numbers of attendees and book meals etc.

Please find below the 2 links. Can you please use one of them for registering you and/or your staff, colleagues etc. All attendees must register.

- For Paying Delegates

https://www4.eventsinteractive.com/mm/getdemo.ei?id=170129&s=_3UO0L89GB

- For Complimentary Delegates and delegates who attend as part of their exhibitor's sponsorship.

https://www4.eventsinteractive.com/mm/getdemo.ei?id=170129&s= 3UO0NEKL0

You will be invoiced and sent a pack of information on the symposium by Meeting Makers, the Chromatographic Society's agents, who will update you on the event.

The Society would appreciate you informing colleagues of this important event and encourage them to attend, support and participate.

We still seek more sponsorship and exhibitors from companies who have products or services in this area of analytical science. We have plenty of space for exhibitor's stands and good exposure to GSK scientists, delegate scientists, and invited specialist attendees.